Bujar Dugolli, ministër


MINISTËR I TREGTISË DHE INDUSTRISË (dhjetor 2004 - janar 2008)

Bujar DugolliI lindur më 30.10.1969 në Nekovc, Komuna e Drenasit

Arsimimi

Shkollën Fillore në Vendlindje
Shkollën e Mesme Elektroteknike në Drenas
Fakultetin Filozofik, Universiteti i Prishtinës
Studimet Posdiplomike në të njëjtin Fakultet
Magjistër i shkencave të Historisë
Doktor i shkencave të Historisë

Aktivitete dhe funksione, të tanishme apo paraprake:

Nga viti 1997–1999, Kryetar i Unionit të Pavarur të Sudentëve në Universitetin e Prishtinës dhe Udhëheqës i Lëvizjes Studentore gjatë viteve 1997-1999;
Nga viti 1999–2000, Ministër i Kulturës, Rinisë dhe Sporteve në Qeverinë e Përkohshme të Kosovës;
Nga viti 2000–2001: Nënkryetar i Partisë Parlamentare të Kosovës;
Nga viti 2001-2004: Deputet i Kuvendit të Kosovës dhe shef i Grupit parlamentar të AAK-së. Zëvendëskryesues i parë në Komisionin për Shërbime Publike dhe anëtar i Komisionit për Arsim, Shkencë dhe Teknologji, si dhe anëtar i Komisionit për Media;
Nga viti 2001: Anëtar i Kryesisë së AAK-së;
Nga viti 2000: Profesor Ligjerues në Fakultetin Filozofik – Univerzitetit i Prishtines;
Në Zgjedhjet Parlamentare 2004, rizgjedhet Deputet i Kuvendit të Kosovës
Nga dhjetori 2004: Minister i Tregtise dhe Industrise ne Qeverine e Kosoves

Gjuhë tjetër përveç amëtares:

- Anglisht (niveli i mesëm)
- Serbokroatisht

Të dhëna personale:

Jeton në Prishtinë në lagjen Dardania
I martuar. Baba i dy fëmijëve, Etnikut dhe Etnorit.

Top